Utorak, 15 Kolovoz 2017 18:43

Slavlje Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Napisao 

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo posebno je svečano proslavljena u slavonskobrodskom svetištu i župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju. Tisuće hodočasnika sudjelovalo je na središnjem euharistijskom slavlju koje je predvodio vlč. Ivan Lovrić, župni vikar župe Duha Svetoga Slavonski Brod.

“Najveća i najvrjednija poruka svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velike Gospe jest da ćemo i mi jednoga dana poput Marije biti uzneseni na nebo: kao što je Marija dušom i tijelom uznesena na nebo, tako će Gospodin snagom svoga Uskrsnuća uskrsnuti i naše tijelo, ponovno će se naša duša i naše tijelo sastatati. Nećemo ostati u onom truležu smrti. Koje li radosne vijesti danas! Marija nam pokazuje kako doći do toga cilja - do vječnoga života u Božjem Kraljevstvu. To je put vjere, ljubavi i šutnje odnosno poniznosti. Te tri stvari kod Marije su najvažnije. Osobito put ljubavi; Marija je ona koja ljubi Gospodina koja ljubi svoga Boga i svoga sina Isusa, ali i brata čovjeka”, istaknuo je između ostalog vlč. Ivan Lovrić u propovijedi.

“A da bismo ljubili bližnjega kao što nas i Isus ljubi - pojasnio je dalje - ponekad ga moramo i saslušati. Ali, kako bismo jasnije čuli što nam kazuju i Bog i brat čovjek, moramo počesto znati i zašutjeti. Kako je to teško danas: šutjeti. Marija nas uči da slušamo i ljubimo Gospodina, ali i brata čovjeka", kazao je vlč. Lovrić.

Poslijepodnevno misno slavlje uz obred blagoslova djece, obitelji, napose mladih majki i trudnica predvodio je mons. Stjepan Karalić, kanonik Đakovačko osječke nadbiskupije. Više je svećenika bilo cijeloga dana na raspolaganju za sakramet svete ispovijedi, a pola sata prije svake mise vjernici su sudjelovali u marijanskim pobožnostima i molitvi krunice na brojne zajedničke i osobne nakane.

Brodski Vjesnik

Nezavisni regionalni mjesečnik

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku