Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk”, Udruga slijepih Nova Gradiška i Biciklistički klub “Psunj” po prvi su puta u Novoj Gradiški organizirali prvu Smotru dječjeg folklora. Na središnjoj gradskoj pozornici i gradskom trgu odvijali su se brojni sadržaji. Održana je likovno kreativna radionica Udruge slijepih Nova Gradiška, a upriličena je i izložba radova članova Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”.

Danas je u Gornjoj Bebrini otkriven spomenik legendarnom Šimi Đamiću, ratnom zapovjedniku Specijalne policijske postrojbe PU Brodsko-posavske, čovjeku koji nije govorio riječima nego djelima.

Diljem Hrvatske održana je 12. Noć muzeja, a Slavonski Brod se ovoj akciji u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva pridružio i ove godine, s više od 30 različitih aktivnosti. Ovogodišnja tema bila je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo – cilj je ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Petak, 27 Siječanj 2017 16:14

Za Valentinovo koncert Neno Belan & Fiumens

Napisao

Slavonski Brod - Kazališno-koncertna dvorana "Ivana Brlić Mažuranić" organizira koncert "Valentinovo u kazalištu".

Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu i u prošloj 2016. godini može se pohvaliti da, kad je riječ o čitanosti i posuđivanju knjiga, ne zaostaje puno za hrvatskim prosjekom, iako prema istraživanjima GFK, gledano regionalno, Slavonci čitaju manje i od Zagrepčana i od Dalmatinaca.

U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, ogranka Brodsko posavske županije i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, sinoć je otvorena 12. tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije. U Likovnom salonu Vladimir Becić na glavnom gradskom trgu izložene su 72 fotografije 11 autora - ponajbolja djela brodskih fotoreportera i novinara koje svjedoče o najvažnijim događanjima u protekloj 2016. godini.

U organizaciji Hrvatske lige protiv raka- županijske lige Slavonski Brod i Franjevačkog samostana sinoć je održan tradicionalni Božićni koncert u crkvi Presvetog Trojstva. Ove godine prekrasnim sakralnim izbedbama oduševili su Ivana Srbljan (mezzosopran), Marko Fortunato (tenor) i Filip Fak na klaviru. Tijekom večeri izbedena su djela Schuberta, Stradella, Rahmanjinova, Franka i ostalih vrhunskih mastora i skladatelja klasične glazbe.

U sklopu obilježavanja 20 godina postojanja Podružnice Hrvatskog instituta za povijest Slavonije, Baranje i Srijema dio programa su i javna predavanja kroz cijelu, 2016. godinu. Posljednje u nizu bit će održano u torak, 13. prosinca u 11:30 h u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod. Riječ je o javnom predavanju dr. sc. Milana Vrbanusa „Društveno – ekonomske prilike u Brodu i brodskoj okolici krajem 17. i početkom 18. stoljeća.

Ovogodišnji, 7. Međunarodni festival harmonike „Bela pl.Panthy“ u Slavonskom Brodu održat će se od 24. do 27. studenog, najavljeno je danas na medijskoj konferenciji u Državnom arhivu u Slavonskom Brodu, u čijim će prostorima također biti otvorena i Izložba „50 godina Brodskog harmonikaškog orkestra“.

Učenice i učenici osmoga razreda osnovne škole Smiljevac iz Zadra - Tina Viduka, Aneli Maričić, Duje Žilić i Dominik Katuša, pod mentorstvom prof. Marine Marijačić, pobjednici su prvog nacionalnog književno zabavnog kviza o životu i djelu Dragutina Tadijanovića, koji je jučer održan u Slavonskom Brodu, u okviru programa Dana sjećanja na Tadiju, odnosno obilježavanja 111. obljetnice rođenja toga barda hrvatske književnosti i pjesništva.

Stranica 1 od 8

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku