Srijeda, 17 Svibanj 2017 07:03

Dodijeljena javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda zaslužnim pojedincima

Napisao 

SLAVONSKI BROD- Na svečanosti povodom Dana grada jučer su dodijeljena i javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu našega grada.

Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda tako je dodijeljena maestru Mihaelu Feriću dugogodišnjem glazbenom pedagogu, osnivaču, voditelju i savjetniku tamburaških orkestara, glazbenom piscu, dirigentu te idejnom začetniku Muzeja tambure u Slavonskom Brodu, za sveukupni doprinos kulturnom identitetu grada Slavonskog Broda, iskazujući poštovanje i zahvalnost njegovih građana.

Nagrada za životno djelo „Zlatna čaplja“ dodijeljena je prof.dr.sc. Davorinu Đaniću za izniman doprinos medicinskoj znanosti, razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite i zdravstvenih djelatnosti, promicanju stručnih, znanstvenih i etičkih načela te nesebičan profesionalni i volonterski rad kojim ostavlja neizbrisiv trag u povijesti zdravstva i medicine grada Slavonskog Broda.

Nagrada za životno djelo „Zlatna čaplja“ dodijeljena je i Ivanki Jesenski Miškiv prof., posthumno (1944. – 2016.) za izniman doprinos muzeologiji i arheologiji kao znanosti, razvoju, unapređenju i promicanju stručnih i znanstvenih načela muzejske struke, jačanju arheološke djelatnosti kojim grad Slavonski Brod zauzima značajnu i prepoznatljivu ulogu prapovijesnog, antičkog srednjovjekovnog arheološkog lokaliteta te pozicioniranje slavonsko-brodske kulturne baštine kao nezaobilaznog dionika u kulturnom prostoru Republike Hrvatske.

Grb Grada Slavonskog Broda dodijeljen je:

Berde bendu , za 25 godina uspješnog umjetničkog djelovanja i stvaranja te promicanja tamburaške glazbe i pjesme kao jedinstvenog izričaja i vrijednog doprinosa u prepoznatljivosti društvenog i kulturnog života grada Slavonskog Broda.

Đuro Đaković Montaži d.o.o., za dugogodišnju tradiciju na području montaže, ostvarene rezultate poslovanja, unapređenje kvalitete i modernizacije proizvodnog programa te ulaganje u ljudske resurse kao najveći potencijal budućnosti tvrtke i doprinos gospodarskom ugledu grada Slavonskog Broda.

prof.dr.sc. Marini Dabić, za dugogodišnji uspješni rad kojim uživa ugled istaknute stručnjakinje i najcitiranije hrvatske znanstvenice na području ekonomskih znanosti i međunarodnog poslovanja te neraskidivu vezu i ljubav prema gradu Slavonskom Brodu.

prof.dr.sc. Emini Berbić Kolar, za kontinuirani stvaralački rad na hrvatskoj dijalektologiji i hrvatskom pravopisu, istraživanje jezične baštine slavonskog dijalekta i zaštićenoga govora kao nematerijalnog kulturnog dobra te sudjelovanje u vrijednim projektima za razvoj i opće dobro grada i građana Slavonskoga Broda.

Antunu Šeremtu, za 50 natjecateljskih godina i 30 godina predanog trenerskog rada, ostvarene vrhunske rezultate te izniman doprinos kojim ostavlja neizbrisiv trag u atletici, kraljici sportova, grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Štit Berislavića“ dodijeljeno je:

Ivanu Katušiću, za sveukupan doprinos u promicanju ljudskih i moralnih vrednota, nesebičan trud i zalaganje u društvenom i športskom djelovanju na dobrobit zajednice i opće dobro.

Bori Turzi, posthumno (1949. – 2017.), iznimnom čovjeku vedrog duha i optimizma, toploj duši i srcu punom dobrote, za dugogodišnji predani i nesebični rad, izuzetan odnos prema poslu i kolektivu te ljudske i moralne vrednote na dobrobit zajednice.

Leonardi Novaković i Domagoju Kereti, mladim Brođanima na iskazanoj hrabrosti, plemenitosti i požrtvovnosti u pružanju pomoći i spašavanju ljudskog života.

Anti Zirdumu, za 45 godina kontinuiranog predanog rada, izuzetan trud i nesebično zalaganje te odgovoran odnos prema poslu kojim je za primjer svim zaposlenima, a na dobrobit tvrtke i grada Slavonskog Broda.

Ivanu Bašiću, za dugogodišnju nesebičnu ustrajnost u poslu, stručni vrhunski rad te sveukupan doprinos kojim je ostavio neizbrisiv trag u provedbi projekata od iznimnog značaja za tvrtku.

Brodski Vjesnik

Nezavisni regionalni mjesečnik

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku