Petak, 16 Lipanj 2017 12:26

Tradicionalni 5. Marsonia Kup limača

Napisao 

Škola nogometa Marsonije na Stadionu uza Savu i ove godine održava tradicionalni 5. Marsonia Kup limača. Ovaj turnir za najmlađe uzraste raste iz godine u godinu te se tako prijavljenih klubova stalno povećava. Tako su prošle godine nastupila 52 sastava, dok će ih ove biti 60 oni će igrati na 3 terena i to u 2 dana, a sve počinje sutra i završava u nedjelju, 18. lipnja iza 19 sati kada je proglašenje najboljih.

Prošlogodišnji turnir bio je daleko najkvalitetniji do sada budući je nastupilo nekoliko poznatih klubova. Tako ove godine naslov od prošle kod limača neće braniti novosadska Vojvodina, kao niti zagrebački Dinamo kod limačića koji ne dolaze na 5. Marsonia Kup.

Kako nema Vojvodine iz tog razloga izostat će predstavnik Srbije, ali zato je tu slovenska Vipava, pa mađarski Siklos te niz klubova iz susjedne BiH. Među njima su: Sarajevo, pa Rudanka iz Doboja, Sporting iz Teslića, Atletiko iz Sarajeva, Zrinjski iz Mostara, Bambi iz Tuzle te po prvi puta Don Bosco iz Žepča i Fortuna iz Zenice. Od mnogobrojnih ekipa iz Hrvatske vrijedi izdvojiti da će prvi puta nastupiti Voćin kao i matični klub Ivice Olića Posavac iz Davora. Osim limača koje u Marsoniji vodi Dinko Dežmić, tu su i oni najmlađi – limačići za koje je zadužen Marijan Vovk.

U konkurenciji limača igraju igrači rođeni 2006. i 2007. godine, dok kod limačića nastupaju oni koji su rođeni 2008. i mlađi. S obzirom da Vojvodina neće braniti naslov kod limača, u toj kategoriji su među favoritima prošlogodišnji finalist Bambi iz Tuzle i Sarajevo premda je moguće da još pokoja ekipa iskoči i iznenadi.

Kod limačića od prošle godine nema zagrebačkog Dinama, pa je među prvim favoritima slavonskobrodski Željezničar, dok su u ovoj najmlađoj kategoriji lako moguća brojna iznenađenja.

Ovogodišnji 5. Marsonia Kup za limače počinje sutra u 8 sati i prvi dan se igra po grupama sve do 19 sati. U nedjelju, 18. lipnja sve počinje također u 8 sati, dok su finala u obje kategorije u 18 sati. 

Izvor:BrodPortal

Brodski Vjesnik

Nezavisni regionalni mjesečnik

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku