Nedjelja, 14 Svibanj 2017 20:02

U Novoj Gradiški otvoren športsko rekreacijski centar „Ivo Petranović“

Napisao 

Gradonačelnik Vinko Grgić svečano je 13. svibnja otvorio športsko rekreacijski centar „Ivo Petranović“. Športsko rekreacijski centar sastoji se od pješčanika i dječjeg igrališta, terena za street basket, pješčanog rukometnog/ nogometnog terena, pješčanog odbojkaškog igrališta te skate „parka“, ali i sanitarnog čvora s tuševima kako bi se svi korisnici ŠRC-a mogli osvježiti. Kako bi upriličili ovaj veliki sportski događaj u gradu, organizirani su turniri u košarci i rukometu.

Posebni gosti bili su juniorska i seniorska reprezentacija Hrvatske u rukometu na pijesku protiv kojih su snage odmjerili naši domaći rukometaši RK „Nova Gradiška“, ali i gosti rukometaši iz zagrebačkog rukometnog kluba Detoni. Što se tiče košarkaškog dijela turnira, u natjecateljskom dijelu nastupili su veterani KK„Strmac“, „Strmac1“, „Strmac2“, te ekipe pod nazivima „Jazavci“, „Ratnici“ i „Detroiti“, dok su na revijalnom turniru nastupali veterani KK „Strmac“ protiv ekipe pod imenom „I love NG“ za koju je zaigrao i gradonačelnik Vinko Grgić. Istovremeno su na „skejterskom“ dijelu rekreacijskog centra skejteri okupljeni sa svih krajeva Hrvatske (Rijeke, Osijeka, Zagreba,Đakova), ali i novogradiški skejteri izvodili akrobacije i pokazivali koliko je skejtanje zapravo zahtjevan i ozbiljan sport koji zaslužuje svoje mjesto pod suncem u ovom gradu.

Otvorenje ŠRC-a „Ivo Petranović“ okupilo je brojne posjetitelje svih dobnih skupina, dok su se oni najmlađi igrali na dječjem igralištu i gradili kule od pijeska, stariji su mogli uživati u atraktivnim rukometnim i košarkaškim utakmicama i akrobacijama skejtera, okušati se u navedenim sportovima ali i odbojci na pijesku, pjevušiti uz dobru glazbu, popiti piće, a tu je bio i besplatni hot dog za sve kako bi povratili izgubljenu energiju na ovim sportskim sadržajima. Posebice drag posjetitelj na otvorenju bila je, Višnja Petranović, sestra pokojnog doajena novogradiškog sporta Ive Petranovića, po kojem je i ŠRC dobio ime.

Brodski Vjesnik

Nezavisni regionalni mjesečnik

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku