Petak, 28 Travanj 2017 14:12

Vaterpolistice VK Marsonia na kampu HVS-a

Napisao 

Hrvatski vaterpolski savez je prvi puta organizirao kamp za djevojke od 2002 do 2006 godišta. Kamp se održao u Zadru na plivalištu Višnjik od 19 do 23. travnja.

Vaterpolski klub Marsonia je sudjelovao sa 5 igračica: Antea Marinović, Marta Kravat, Dora Mikić, Laura Marić i Matea Krešić te jednim trenerom: Luka Šimović. Ukupno je bilo 37 djevojaka iz Splita ( VK Suzuki Bura ), Šibenika ( ŽVK Solaris ), Dubrovnika i Korčule ( ŽVK Jug ), Zagreba ( ŽAVK Mladost ), Malog Lošinja ( VK Lošinj ), Rijeke ( VK Primorje EB ), Slavonskog Broda ( VK Marsonia ) i sedam trenera.

Za vrijeme petodnevnog kampa djevojke su svaki dan trenirale u bazenu dva puta po dva sata gdje su provodile zadatke i zamisli trenera, igrale utakmice, a pronašlo se vremena i za zajednički odlazak u NP Krka. Voditeljica kampa Mia Šimunić je posebno zadovoljna sa zalaganjem svih vaterpolistica i trenera pa se nadamo da će ovo postati tradicionalno okupljanje i druženje.

Vaterpolski klub Marsonia je u studenom prošle godine počeo sa treninzima djevojaka, a za manje od dva mjeseca Zagreb je domaćin kadetskog prvenstva Hrvatske pa se nadamo da će VK Marsonia sudjelovati na natjecanju i odigrati svoje prve službene utakmice u ženskom vaterpolu. Nakon škole vaterpola, nada, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora, seniora i veterana, ovo je deveta kategorija u kojoj su brođani prisutni u svijetu vaterpola što je za jedan mladi klub jako veliki uspjeh.

Izvor: VK Marsonia

Brodski Vjesnik

Nezavisni regionalni mjesečnik

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku