U Osijeku je održan sastanak Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza s predsjednikom Središnjeg odbora HNS-a Matijom Posavcem, međimurskim županom ujedno liderom rezultata HNS-a na netom održanim lokalnim izborima. Demokratičnost i uvažavanje različitosti mišljenja u stranci ogledala se i tijekom osječke rasprave na kojoj je članstvu odgovoreno na otvorena pitanja.

Slavonski Brod - Jedno od najvećih razočarenja lokalnih izbora u Slavonskom Brodu zasigurno je gradska organizacija SDP-a. Stranka koja je u prošlom mandatu imala predsjednika gradskog vijeća i pet gradskih vijećnika, nakon ovih izbora spala je na samo i to jedva tri vijećnička mjesta. SDP je na gradskoj razini osvojio 10 % glasova, odnosno u brojkama je to oko 2.010 birača. Uzimajući u obzir činjenicu kako SDP u Slavonskom Brodu ima dosta svojih članova plus ostali birači koji su prepoznali kvalitetu predizbornog programa SDP-a pojavljuje se nelogičnost konačnog lošeg izbornog rezultata. Zašto je došlo do tog poremećaja, otkriva nam dobro upućen izvor u stanje gradskog SDP-a. Naime, kako kaže, problem je nastao u samoj gradskoj organizaciji, odnosno točnije problem je izazvala članica SDP-a i saborska zastupnica Marta Luc Polanc.

Najveći slavodobitnik lokalnih izbora u Brodsko-posavskoj županiji je stari/novi župan, Danijel Marušić (HDZ). Odmah uz njega je i novogradiški stari/novi gradonačelnik Vinko Grgić (SDP), a osim dva općinska načelnika koji nisu imali protukandidate, još njih 17 izbore je dobilo u prvom krugu. Od 29 lokalnih čelnika, tek njih osam bit će izabrano u drugom krugu.

Brođani zaslužuju gledati najveća imena hrvatskog nogometa u svom gradu, a to ćemo i ostvariti. Brodski nogomet se mora izvući iz ruku onih koji ga uništavaju, jer sport je u interesu svih žitelja županije, a ne samo određenih interesnih skupina, ističe Stribor Valenta, kandidat koalicije Zajedno možemo za zamjenika župana Brodsko posavske županije.

Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 20:35

5 do 12 za zdravstveni sustav

Napisao

Zdravstveni sustav je pred kolapsom, prijeti nam gašenje ambulanti obiteljske medicine, a vladajući u Županiji kadroviraju i biraju ravnatelje poruka je današnje tiskovne konferencije pod nazivom „5 do 12 za zdravstveni sustav „ koju je organizirala Koalicija stranaka HSS-SDP-HSU-HL-HSLS-HS-reformisti i Savez za Slavoniju.

Klakar - Iznenađenje ovih lokalnih izbora krije se u Općini Klakar, naime, nezavisnu kandidaturu za načelnika Općine predao je Vinko Iličić.

Ružica Vukovac kandidatkinja je za županicu Brodsko- posavske županije a u tome joj podršku daje Duspara Mirko Nezavisna lista. Danas su zajedno s kandidatima za zamjenike županice, Davorom Gruberom i Antom Žagrić iz Nove Kapele upravo izabrali gradsku tržicu kako bi ukazali na problematiku seljaka, proizvođača.

Četvrtak, 11 Svibanj 2017 05:55

5 do 12 za poljoprivredu, hranu i selo

Napisao

Koalicija stranaka HSS-SDP-HSU-HL-HSLS-NS-reformisti jučer su "pet do dvanaest" na gradskoj tržnici predstavila program za hranu, selo i poljoprivredu. Novinarima su se u ime koalicije obratili kandidati za gradonačelnika Slavonskog Broda Roberto Lujić (SDP) i kandidat za župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović(HSS).

U dvorani Doma HVIDR-e u Slavonskom Brodu nositelji lista HDZ-a i njegovih partnera HSP, HDSSB, HKS i SU, kandidat za gradonačelnika Hrvoje Špicer i kandidat za župana Danijel Marušić predstavili izborne programe za grad Slavonski Brod odnosno Brodsko-posavsku županiju na lokalnim izborima koji će se održati 21.svibnja.

Četvrtak, 11 Svibanj 2017 05:32

Koalicija "Zajedno možemo" pet do dvanaest

Napisao

Čestitkom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, Roberto Lujić, kandidat za gradonačelnika grada Slavonskog Broda najavio je i službenu kampanju Koalicije "Zajedno možemo“ koja je okupljena pred Đurom Đaković, simbolično u pet do 12, dala naglasak na svoj program.

Stranica 1 od 17

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku