Nakon prošlogodišpnjeg spektakularnog, prvog izdanja, uz nekoliko tisuća posjetitelja, CMC televizija u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom nastavlja istu "priču" i organizirat će potkraj kolovoza 2.Slavonija Fest CMC 200. Festival će se održati 25. i 26. kolovoza u baroknoj tvrđavi Brod. Ulaz je slobodan.

Nikolina Orešković (18) iz Podcrkavlja (Brodsko posavska županija) najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji! Odlučio je tako stručni žiri sinoćnjeg izbora i revije hrvatskih narodnih nošnji u Slavonskom Brodu, na vrhuncu središnjih programa 53. Brodskog kola – najstarije smotre izvornog folklora u Hrvata koja je održana u baroknoj Tvrđavi Brod.

Mlada Brođanka Valentina Jackiv, studentica 2. godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti nova je Miss Brodsko-posavske županije! Odlučio je tako stručni žiri sinoćnjeg regionalnog Izbora u Slavonskom Brodu. Za titulu se natjecalo 10 djevojaka.

Slavonski Brod - Tradicionalno, već 26 godina, Brodsko udruženje mladih i najmlađih "BUMN" organizira Izbor Miss Slavonije i Baranje za Miss Hrvatske, a ove godine organizirati će Izbor Miss Brodsko-posavske županije za Miss Hrvatske za Miss Svijeta 2017. - KKD "I.B. Mažuranić", subota, 20. svibnja 2017., s početkom u 19,30 sati

Petak, 28 Travanj 2017 14:07

Rock spektakl "Brod Rock(a)"

Napisao

Slavonski Brod - Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić u suradnji s Umjetničko-glazbenom udrugom (U.G.U.) Slavonski Brod organizira koncertni spektakl 'Brod Rock(a)' koji će se održati 5. svibnja 2017. s početkom u 20 sati u dvorani Centar Mladih u Slavonskom Brodu.

Lormar, Navigare, Sergio Tacchini, Glos…samo su neki od renomiranih talijanskih brendova iznimno kvalitetnog muškog i ženskog donjeg rublja kojega od danas i Brođanke i Brođani mogu pronaći na jednom mjestu, i to u novom specijaliziranom butiku donjeg rublja Michelle Boutiqueu koji je svečano otvoren danas u Starčevićevoj 10, u samom središtu Slavonskog Broda. Riječ je o trgovini koju je otvorila tvrtka Golden Media Office iz Zagreba vlasnika Mateja Zovkića, rođenog Brođanina, koji ističe kako je riječ o za sada prvom i jedinom ovakvom specijaliziranom butiku u Hrvatskoj. Plan mu je iste butike otvoriti i drugdje u zemlji i u regiji, a središte poslovanja bit će u Slavonskom Brodu.

Tradicionalna dječja pokladna povorka i ove je godine okupila brojne mališane predškolskog i školskog uzrasta. Središtem grada prodefiliralo je više od tisuću djece uz pratnju Gradske limene glazbe „Željezničar“ te mažoretkinja Brodskog plesnog studija „Cascavela“. Vesela dječja povorka okupila se kod gradskog stadiona pokraj Save, odakle je preko ulica Vlatka Mačeka, sv. Florijana i Petra Krešimira IV stigla do glavnog gradskog trga gdje je bio organiziran glazbeno-zabavni program, a svim mališanima podijeljene su i krafne. Tom je prilikom Princ karnevala optužen za sve nevolje koje su se Brođanima događale posljednjih mjeseci, a presudu su mu pročitali učenici OŠ „Vladimir Nazor“.

Sve ono što je u svijetu permanent make up i microblading umjetnosti naša Brođanka Ksenija Karabegović iz Hrvatske, to je Wilna Joubert (35) iz Južne Afrike! I upravo su se u tom svijetu susrele i upoznale ove dvije mlade talentirane žene s dvije strane Zemlje. Wilna je tako prevalila jako dalek put te došla u Slavonski Brod i, dakako, s nama podijelila svoja iskustva ovog vrlo zanimljivog i korisnog posla koji je postao jako popularna u svijetu ljepote, pa tako i na krajnjem jugu afričkog kontinenta.Podsjetimo, riječ je o tehnici extreme natural look microbladingu, japanskoj metodi iscrtavanja obrva, svojevrsnoj varijanti tetovaže kojom se malom oštricom ili bladeom, urezuju linije obrva i savršeno imitira prirodan rast dlaka. A, naša Ksenija je već obišla dobar dio svijeta podučavajući ljude o microbladingu.

Nakon četiri godine najpoznatija televizijska emisija posvećena tradicijskoj kulturi ponovno je posjetila Slavonski Brod. Sinoćnje javno snimanje „Lijepom našom“ ispunilo je sportsku dvoranu „Vijuš“ do posljednjeg mjesta, a oko 1700 ljudi oko tri i pol sata uživalo je u bogatom programu i nastupima 32 izvođača. Voditelj Branko Uvodić pozvao je na pozornicu i gradonačelnika Mirka Dusparu koji je tom prilikom pozdravio prisutne te naglasio da je Slavonski Brod kao grad poznat po bogatoj folklornoj tradiciji te da se puno toga promijenilo u Slavonskom Brodu u zadnje četiri godine koliko je prošlo od posljednjeg gostovanja ove poznate emisije. Emisija „Lijepom našom“ iz Slavonskog Broda bit će emitirana na programu Hrvatske televizije 18. i 25. veljače.

U društvu brojnih prijatelja, predstavnika medijskih kuća i brodskih glazbenika, sinoć je u Beercu održana je brodska promocija glazbenog portala Music Box. Glazbeni portal predstavio je Nikola Knežević, glavni urednik portala.

Stranica 1 od 4

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku