Turistička zajednica grada Slavonskog Broda proglasila je i nagradila najuspješnije u proljetost provedenim akcijama natjecateljskog karaktera.Riječ je o izboru za najbolji gradski bar, restoran, najljepše gradske okućnice, balkoni i terase ugostiteljskih objekata.

Slavonski Brod - Povodom proslave Dana grada Slavonskog Broda, sinoć je u brodskoj Tvrđavi održan veliki koncert Joleta. Uz dobru glazbu iće i piće, Brođanke i Brođani su i ove godine mogli uživati u vatrometu.

Slavonski Brod - Turistička zajednica grada Slavonskog Broda u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda jučer je u Centru za posjetitelje organizirala svečanost dodjele priznanja i nagrada sudionicima natječaja za ilustriranje slikovnice „Kako su paprenjaci postali vilenjaci“ autorice Jasenke Vaselski.

Predstavnici menadžmenta i prodajnog osoblja jednog od najvećih hrvatskih touroperatora – putničke agencije Uniline iz Pule borave ovih dana u PPS destinaciji Moja lijepa Slavonija kraj Save, u gradovima i mjestima s područja Brodsko posavske i Vukovarsko srijemske županije.

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda objavila je i sinoć promovirala, u suradnji s izdavačkom kućom 'Algoritam' izmijenjeno i dopunjeno izdanje plana grada Slavonskog Broda. Novi su plan grada na promociji organiziranoj u knjižari Algoritam MK na brodskom Korzu predstavili predsjednik Turističke zajednice grada i gradonačelnik Mirko Duspara, predstavnici Algoritma te Tomislav Goll, vlasnik tvrtke Autor koja potpisuje grafičku izradu plana.

Slavonski Brod teži postati grad dječjeg stvaralaštva. Uistinu, za to ima i povijesne pretpostavke i sve kulturne potencijale, ali i mnoge nadarene građane koji u svom spisateljskom i likovnom stvaralaštvu nastavljaju oživljavati svijet bajki kako ga je nekoć stvarala i Ivana Brlić-Mažuranić, upravo u Brodu…Jedna od „nasljednica“ je i Jasenka Veselski, diplomirana učiteljica koja je autorica slikovnicu za djecu pod naslovom „Kako su paprenjaci postali vilenjaci“.

BERLIN, Njemačka - Pred brojnim predstavnicima njemačkih turističkih agencija, novinara koji prate turizam, te Hrvata koji žive u Berlinu, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u njemačkoj prijestolnici, u srijedu 25. siječnja održana je prezentacija turističke destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“, piše Hrvatski Glas Berlin.Okupljene je uvodno pozdravio veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović, govoreći toplo o Slavoniji, njenoj ljepoti, gostoljubivosti i dobrim ljudima, te ističući ujedno kako je prezentacija organizirana u suradnji s Hrvatskom centralom za turizam, Turističkom zajednicom Grada Slavonskog Broda i uz potporu berlinskih Brođana.

Na 82. međunarodnom sajmu prehrane i poljoprivrenih proizvoda, Nijemcima omiljenom „Zelenom tjednu“ (Grüne Woche), koji je okupio više od 1600 izlagača iz 66 zemalja, izlažu i članovi klastera Slavonska košarica. Prvi puta  smo u Berlinu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, s četiri člana klastera: OPG Kalić predstavlja se s proizvodima od konoplje, OPG Vučković, s kvalitetnim vinom (Cabernet Sauvignon), OPG Novosel, sa suhomesnatnim proizvodima i obrt tvrtke Grbić koja predstavlja bučino ulje. Savonski kulin nismo nosili, ali ima slavonske domaće kobasice. Jako smo zadovoljni, brojni se posjetitelji, posebno Nijemci dosta zanimaju za naše proizvode, kušaju, kupuju. Hvala Hrvatskoj gospodarskoj komori koja nam je omogućila da nastupimo na berlinskom sajmu”, poručuje iz Berlina, Kristina Krajina Šokić, menadžerica klastera Slavonska košarica

Za Turistički klaster Slavonska košarica prošla je 2016. godina bila zaista uspješna. Prvi smo put od osnutka ostvarili i značajna bespovratna sredstva za provedbu projekta u okviru kojega smo organizirali tri edukacijske radionice za članove klastera po jednu u Osijeku, Vinkovcima i u Slavonskom Brodu. Članovi su svoje proizvode izlagali na brojnim sajmovima po Hrvatskoj i u susjednoj Sloveniji i svi su iskazali zadovoljstvo nastupom te želju za nastavkom odlazaka na sajmove i ove godine. Od prodaja naših proizvoda ostvarili smo značajne prihode, a u mnogo nam je pomogla i suradnja s portalom eKupi, koju nastavljamo i u ovoj godini“, istaknuo je Dejan Vuksanović, predsjednik Skupštine „Slavonske košarice“, na 3. sjednici skupštine tog najvećeg turističkog klastera u kontinentalnoj Hrvatskoj koji trenutačno okuplja 128 članova iz svih pet slavonskih županija.

Novi, redizajnirani i dopunjeni plan grada Slavonskog Broda i turistička karta PPS destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“, 12-lisni kalendar s izabranim motivima grada, skorašnje predstavljanje PPS destinacije u Sloveniji, u gradu Kranju i još niz drugih planiranih aktivnosti kojima je cilj promovirati bogate turističke potencijale, kulturnu baštinu i gastro-enološku ponudu PPS destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“, koju čine tri grada i 17 općina uz rijeku Savu, s područja Brodsko posavske i Vukovarsko srijemske županije – glavni su naglasci 2. Destinacijskog foruma sinoć održanog u ugostiteljskom objektu Navigator, u središtu Slavonskog Broda.

Stranica 1 od 5

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku