Turistička zajednica grada Slavonskog Broda proglasila je i nagradila najuspješnije u proljetost provedenim akcijama natjecateljskog karaktera.Riječ je o izboru za najbolji gradski bar, restoran, najljepše gradske okućnice, balkoni i terase ugostiteljskih objekata.

Četvrtak, 13 Srpanj 2017 16:13

Održana 17. sjednica županijskog GSV-a

Napisao

Izvješće o stanju kvalitete zraka, izvršenje prošlogodišnjeg županijskog proračuna , statistika nezaposlenosti te stanje u poljoprivredi – teme su kojima su se bavili članovi Gospodarsko socijalnog vijeća uoči sjednice Skupštine Brodsko posavske županije, zakazane za ponedjeljak, 17. srpnja.

Saborski zastupnik Davor Vlaović (HSS) u srijedu, 14.06.2017. zatražio je stanku prije početka saborske sjednice kako bi upozorio na probleme poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje kruha i hrane u Republici Hrvatskoj.

Srijeda, 17 Svibanj 2017 20:10

Počeli javni radovi – zaposlene 52 osobe

Napisao

Prije nekoliko dana počeli su javni radovi i u Novoj Gradiški. Grad je potpisao ugovore s 52 ljudi koji su imali uvjete biti primljeni u javne radove koji se provode na razini cijele Hrvatske. “Imamo četiri programa. Jedan od programa je ‘Romi za Rome’ u kojem je zaposleno 12 ljudi. Deset ih je zaposleno na sanaciji, isto toliko na revitalizaciji i za ‘Pomoć u kući’ raspodjeljeno je 20 ljudi. Znači, sve skupa 52 osobe koje će šest mjeseci imati svoje radno mjesto. Vidjet ćemo dalje kako ćemo nastaviti. Uvijek tražimo od države i od HZZ-a da nam omoguće što bolje uvjete i da nam daju što duži rok. Ako bude bilo mogućnosti proširiti rok, naravno da ćemo ići na tu opciju. Borit ćemo se za ljude da se osjećaju vrijednim i ranim jer su dugo na burzi rada” rekao je gradonačelnika Vinka Grgića.

Novi društveni dom i Reciklažno dvorište dva su najveća projekta koja su uspješno realizirana u općini Oprisavci tijekom protekli nekoliko godina s kojima se pohvalio u razgovoru za Brodski vjesnik općinski načelnik Pejo Kovačević. "Sve je došlo na svoje i moram reći da sam vrlo zadovoljan. Zatekao nas je dug od 800 tisuća kuna koje smo morali riješiti. Sve smo uspjeli vratiti. Tako smo već u prvoj godini započeli gradnju društvenog doma u Oprisavcima, kojim se danas možemo pohvaliti. U konačnici imamo vrhunski objekt koji služi za potrebe mještana, za potrebe općine. To mi jedno od najvećih zadovoljstava što smo uspjeli izgraditi taj objekt koji će se sam moći financirati i održavati“,istaknuo je načelnik Kovačević.

.

Mještani naselja Josipa Juščaka u Bukovlju nakon 27 godina dobit će cestovne kolnike i pješačke staze. Naselje Josipa Juščaka najveće je naselje a samim tim i ulaganja u infrastrukturu. Vodovod, kanalizacija, plin, telefon davno su provedeni ali nedostajala je cesta i naravno pješačka staza.

Gospodarski forum okupio je u Novoj Gradiški postojeće i buduće investitore u Industrijski park Nova Gradiška i ostale značajne subjekte s područja grada. Cilj ovog gospodarskog foruma je predstavljanje novih uvjeta poslovanja na području grada i Industrijskog- parka, te upoznavanje s poslovnim projektima koji su u tijeku, odnosno koji se planiraju pokrenuti samostalno ili u okviru projekta “Centar za kompetenciju za napredno inženjerstvo. Uz predstavnike već postojećih tvrtki u Industrijskoj zoni grada Nova Gradiška predstavili su se i novi investitori.

Slavonski Brod - Povodom proslave Dana grada Slavonskog Broda, sinoć je u brodskoj Tvrđavi održan veliki koncert Joleta. Uz dobru glazbu iće i piće, Brođanke i Brođani su i ove godine mogli uživati u vatrometu.

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore održan je Investicijski forum Slavonije i Baranje, kojeg su svečano otvorili Drago Čugura, predsjednik HGK – ŽK Slavonski Brod i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Projekt Lider invest – izbor najboljih proizvodnih investicija predstavio je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, a ravnatelj AIK-a i član stručnog odbora Lidera, Zdenko Lucić, prezentirao je investicije i investicijske klime u Hrvatskoj.

Slavonski Brod - Turistička zajednica grada Slavonskog Broda u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda jučer je u Centru za posjetitelje organizirala svečanost dodjele priznanja i nagrada sudionicima natječaja za ilustriranje slikovnice „Kako su paprenjaci postali vilenjaci“ autorice Jasenke Vaselski.

Stranica 1 od 18

Najčitanije

  1. Danas
  2. Tjedan
  3. Mjesec

Pratite nas na Facebooku